Πρωτοβουλια Ενδυναμωσης Γυναικων


Οι γυναίκες στην Ελλάδα και τον κόσμο, έχουν πετύχει πολλά. Είναι όμως αρκετά;


Παρόλη την πρόοδο, είναι ακόμα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Χρειάζονται περισσότερες και ίσες ευκαιρίες. Περισσότερη επιμόρφωση. Λιγότερα στερεότυπα και περισσότερη φροντίδα και υποστήριξη. Από τη φύση τους δυνατές, χρειάζονται απλά να το νιώσουν. Να το ακούσουν. Να το πιστέψουν και να το αποφασίσουν.


Γι’ αυτό η Elite παίρνει την πρωτοβουλία και ενισχύει το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, ΔΙΟΤΙΜΑ για την πραγματοποίηση των δράσεών του, προσπαθώντας να νιώσουν όλες οι γυναίκες «Πλασμένες Δυνατές».
Πρωτοβουλία Ενδυνάμωσης Γυναικών από την Elite σε συνεργασία με την Διοτίμα

Με κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσής των γυναικών, η πρωτοβουλία «Πλασμένες Δυνατές» περιλαμβάνει ένα πλέγμα ενεργειών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Elite με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, ΔΙΟΤΙΜΑ.Το Κέντρο Διοτίμα είναι γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση με δράση από το 1989, εξειδικευμένη σε ζητήματα έμφυλης ισότητας. Με όραμα την προάσπιση των έμφυλων δικαιωμάτων και αποστολή την ενδυνάμωση των γυναικών, πραγματοποιεί δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας (καμπάνιες, έρευνες, εκπαιδεύσεις). Καρδιά της δράσης του είναι η παροχή νομικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία και ανήκουν σε κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.


Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις και τα σεμινάρια ενδυνάμωσης
καθώς και τον τρόπο συμμετοχής σας.